Lissabon - en obotlig förälskelse

 
Feb - april 2014 bodde jag i Lissabon. En lycklig och fri tid i mitt liv, men det innebar också orkanvindar av känslostormar. Portugal ligger inte så långt hemifrån, ca 4 timmar, men 100-tals år i skillnader. Det är intressant och härligt att möta olikheter. För att inte säga nödvändigt, för att överhuvudtaget kunna förstå sina medmänniskor och sin omvärld. Men det är också uttröttande. Så ofantligt många nya intryck och kulturer tar tid att smälta, att ta in, att anpassa sig, eller välja att inte, anpassa sig till. Lissabon är onekligen en stad att förälska sig i, och jag önskar att alla kan få möjligheten att uppleva den. Därför kommer jag att skriva mycket om Lissabon, mina upplevelser av staden, och ge mina tips för en fin vistelse där.
 
 
Jag börjar med det turistigaste tipset; ta spårvagn 28, som bl.a. går igenom den pittoreska och labyrintiga stadsdelen Alfama, med sina fantastiska smågränder, där man gärna kan villa bort sig i timmar, eller köpa sig en portugisisk kaffe (en liten kopp starkt kaffe med mycket socker) med den obligatoriska inhemska bakelsen Pastel de nata, på ett litet mysigt café. Jag kan på rak arm inte komma på en plats i världen där jag just nu hellre skulle vilja befinna mig!
 
Portugal reser sig bland populära resmål och det gläder mig. Eftersom jag kommer att fortsätta att resa tillbaka så vill jag gärna ha tips på platser, upplevelser, shopping, mat och dryck från andra som varit där.

Kommentera här: